Elérhetőségek
Coltello Kft
Tel: +36-1/200-7971
1021 Budapest
Ötvös János utca 3.
Nyitvatartás: 9:00-15:00 h-ig tartunk nyitva!
Blog

Az aktuális hírekért látogasson el a blogba:

Blog

Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Kövessen minket Facebookon
Telefon:+36-1/200-7971
E-mail:info@coltello.hu
Elérhetőségek
Blog
2025.09.15 09:15

Melegen tartó vitrinek: hogyan őrizzük meg az ételek frissességét hideg időben?

Melegentartó vitrinA különböző büféknek, vendéglátóhelyeknek általában az egyik legnagyobb kihívást azt jelenti, hogy alkalmazkodjanak az adott körülményekhez. Nagy ellenség a kánikula, illetve a téli hónapokban a hideg is az ételek számára. Szélsőséges hőmérséklet esetében mindenképp megoldásokat kell találni arra, hogy a különböző fogások ne veszítsenek a minőségükből, ugyanis így elég könnyen elégedetlenségüknek adhatnak hangot a vendéget. 

A nem megfelelő hűtés, melegítés nagy mértékben ronthatja a hely hírnevét, ezt pedig nagyon nehéz helyrehozni. A kifogástalan körülmények hosszú távon többszörösen is megtérülnek, nem kerülhet veszélybe a vendéglátóhely, büfé jó hírneve, ezzel a kiszámítható jövő pedig garantált. 

Szerencsére sokféle eszköz létezik arra, hogy a lehető legegyszerűbben, kényelmesen lehessen alkalmazkodni a körülményekhez. Ilyen praktikus berendezésnek minősülnek a melegen tartó vitrinek, amiknek most, az elkövetkezendő időszakban vehetik igazán hasznukat az üzemeltetők. 

Mit tudnak a melegen tartó vitrinek? 

Melegentartó vitrinMelegen tartó vitrinekkel sok helyen lehet találkozni, amik nevéből könnyű kikövetkeztetni a legfőbb funkciójukat: az elkészült ételeket a megfelelő hőmérsékleten tartják, ami elsősorban az élelmiszer biztonsági előírások betartása miatt lényeges. Ebből kifolyólag nagy mértékben támogatják a vendéglátóhelyeken dolgozó szakemberek munkáját. Nagy könnyebbség, hogy nem kell utólagos melegítéssel foglalkozniuk a felszolgálóknak, szakácsoknak, mert a berendezések helyettük is teszik a dolgukat. Sok időt, energiát lehet ezzel megspórolni, arról nem beszélve, hogy nincs szükség az ételek folyamatos felügyeletére sem, ami egy forgalmasabb napon óriási terhet is jelentene. 

Nem szaporodhatnak el a baktériumok, az ételek megőrzik a frissességüket, zamatjukat, így órákkal később is élvezettel fogyaszthatók a vendégek számára. Ez az egyik kulcsa az emberek elégedettségének, akiknek így egyáltalán nem lehet hiányérzetük az ételekkel, kiszolgálással kapcsolatban. 

A melegen tartó vitrinekkel meggátolható az ételpazarlás is, ami egy vendéglátóhely számára komoly kiesést is jelentene. 

A hideg idő hogyan hat a meleg ételekre?

Melegentartó vitrinSokan nem is gondolnák, hogy a hideg időjárás is mennyi problémát okozhat egy vendéglátóhely számára. Ha kihűl az étel, azon lehet segíteni, azonban ennek van még egy kellemetlen velejárója, mégpedig az, hogy ilyenkor kiszáradnak a különböző fogások. 

A meleg ételekből, például a levesekből, pörköltekből vagy melegszendvicsekből a hideg hatására gyorsan elpárolog a nedvesség, ami egyenes út a kiszáradáshoz. Megváltozik a textúra, a húsok gumi állagúak lesznek, a kenyér pedig megkeményedik. Ebben a formában nem lehet élvezettel fogyasztani az ételeket, érthető, hogy a vendégek nem is szívesen esznek a kihűlt ételekből. 

A kiszáradás mellett sajnos számolni kell az ízvesztéssel is. A hideg levegő gyors hőelvonása következtében az étel a hőt és az illékony aromaanyagokat is elveszíti, ezért az ízek kevésbé lesznek intenzívek, gazdagok. 

A melegen tartó vitrinnel minden kellemetlenség meggátolható, így pedig a vendéglátóhely mindig kifogástalan menüvel várhatja a vendégeket. A kínálatunkból egyszintes és kétszintes melegen tartó vitrint is találhatnak az érdeklődők. Az, hogy melyikre van szükség, csakis az igényektől és az ételek mennyiségétől függ. Garantáljuk, hogy elégedett lesz a kiválasztott berendezés minőségével. 

Ha szeretne kérdezni a kétszintes vagy egyszintes melegen tartó vitrinekről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel tájékoztatják a részletekről. 

Webáruház készítés