Elérhetőségek
Coltello Kft
Tel: +36-1/200-7971
1021 Budapest
Ötvös János utca 3.
Nyitvatartás: 9:00-15:00 h-ig tartunk nyitva!
Blog

Az aktuális hírekért látogasson el a blogba:

Blog

Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Kövessen minket Facebookon
Telefon:+36-1/200-7971
E-mail:info@coltello.hu
Elérhetőségek
Blog
2024.11.29 11:22

A tökéletes konyhai kés nyomában

dick késkészletA professzionális kések a séfek és konyhai dolgozók legfontosabb eszközei közé tartoznak. Egy jó kés hozzájárul a konyhai műveletek hatékonyságához, miközben abszolút biztonságos munkavégzést tesz lehetővé. Nézzük meg egy kicsit közelebből, milyen tulajdonságokat tudhat magáénak egy kés, aminek valóban van helye a szakemberek készletében!

A professzionális kések ismérvei

A jó kés két alapvető tulajdonsága az élesség és tartósság. Egy éles kés precíz vágást tesz lehetővé, miközben a használata kevesebb erőfeszítést igényel, időt megtakarítva ezzel a munkafolyamatok során. Az éltartósság szintén kulcsfontosságú, hisz egy gyakran használt kést nem lehet naponta újraélezni.

A pengéhez használt alapanyag szintén meghatározza a kés minőségét. Amivel a leggyakrabban lehet találkozni nagykonyhai környezetben, az a rozsdamentes acél, ami ellenáll a korróziónak és tartós élt biztosít. A karbonacél pengék különösen élesek, viszont nagyobb odafigyelést igényelnek, mivel hajlamosak lehetnek a rozsdásodásra.

Fontos továbbá a kiegyensúlyozottság, azaz a jó súlyelosztás. Egy professzionális kés súlya egyenletesen oszlik el a penge és a nyél között, ami segít megtartani a kontrollt, ezzel pedig biztonságosabb használatot tesz lehetővé.

dick késkészlet

Végül az ergonómia kérdése is különösen fontos a konyhai dolgozók számára, akik napi 8-12 órát használják az eszközeiket. Egy professzionális késnek tehát ergonomikus kialakítással kell rendelkeznie. A kényelmes markolat biztosítja, hogy a hosszabb munkafolyamatok se jelentsenek kihívást, hiszen lényegében terhet vesz le a kézről.

Néhány a leggyakrabban használt típusok közül

A jó alapanyag és kialakítás nem minden, a különféle konyhai műveletek különböző típusú késeket igényelnek. Nézzünk néhány gyakran használt típust:

  1. Csontozókés: Ez a típus a húsfeldolgozás nagymestere, kifejezetten a csontozásra készült. Keskeny, rugalmas pengéje lehetővé teszi a pontos munkát.
  2. Kenyérvágó kés: A recés pengével rendelkező típus remekül kezeli a kemény héj és a puha belső párosát, pékáru szeleteléséhez elengedhetetlen.
  3. Bárd: Ezt az erős, masszív típust darabolásra tervezték. A robusztus felépítés olykor kétkezes kivitellel társul a hatékonyabb munka érdekében.

+ 1. Séfkés: A konyhában is jól jönnek a jolly joker megoldások. Ez a típus 20-25 cm hosszú pengével rendelkezik, és szinte bármilyen vágási feladatra jól használható.

Mit adhat egy elismert márka?

A konyhai munka gyorsaságot, precizitást és hatékonyságot követel a szakemberektől, ezért olyan eszközökre van szükség, amelyekre minden helyzetben lehet számítani. Egy jól bevált késmárka magabiztosságot ad, hiszen használója pontosan tudja, hogy a kezében lévő eszköz nem fogja cserbenhagyni.

dick késkészletA Dick kések pontosan ezt a megbízhatóságot és minőséget képviselik. A márka 1778 óta van jelen a piacon, olyan eszköztárat biztosít, amelyre a szakemberek generációk óta támaszkodnak. A minőségi anyagokból készült pengék és a gondosan megtervezett markolatok egyet jelentenek az eredményes konyhai munkával.

A termékpaletta minden konyhai igényt lefed. Legyen szó univerzális séfkésről, precíz csontozókésről vagy egy masszív Dick bárdról, a professzionális kivitel nem kérdés, a késkészletek pedig egyetlen szettben tartalmaznak mindent, amire szükség lehet.

A megfelelő kések kiválasztása a konyhai munka egyik legfontosabb lépése. Ha Ön is olyan eszközöket keres, amelyek hosszú távon is kiállják az idő próbáját, a Dick kések tökéletes választást jelentenek. Nézzen szét kínálatunkban, és rendelje meg új kedvenc munkaeszközét vagy akár mindjárt egy teljes Dick késkészletet!

Webáruház készítés