Elérhetőségek
Coltello Kft
Tel: +36-1/200-7971
1021 Budapest
Ötvös János utca 3.
Nyitvatartás: 9:00-15:00 h-ig tartunk nyitva!
Blog

Az aktuális hírekért látogasson el a blogba:

Blog

Kategóriák
TOP termékek
Termékajánló
Kövessen minket Facebookon
Telefon:+36-1/200-7971
E-mail:info@coltello.hu
Elérhetőségek
Blog
2024.10.24 13:04

A kolbásztöltők karbantartásáról és tisztításáról bővebben

kolbásztöltő gépA kolbászok közkedvelt hústermékek, amelyeknek gyártása szinte folyamatos, hiszen rendszeres igény van rájuk. Szívesen fogyasztják hidegen az emberek, de választják grillezéshez, sütögetéshez, vagy akár különböző ételek alapanyagaként is. Ízvilágukat nagyban befolyásolja a fűszerezés és a felhasznált hús minősége is. Az igazi szakemberek nem bíznak semmit a véletlenre, ezért a gondos recepten kívül a professzionális háttérről is gondoskodnak, vagyis a termékek készítéséhez nem hiányozhat a kolbásztöltő.

A kolbásztöltő gépek nagyon hasznosak, ugyanis könnyebbé, hatékonyabbá teszik a gyártás folyamatát. Általuk lépést lehet tartani az üzleti partnerek, megrendelők igényeivel, így akár nagyobb mennyiséget is le lehet gyártani rövid időn belül a kolbászokból. Nagyon fontos, hogy a berendezések esetében a felhasználók ne feledkezzenek meg a karbantartástól, tisztításról, ugyanis csak így funkcionálhat hibátlanul a gép hosszú éveken át.

Miért kell gyakran tisztítani a kolbásztöltőket?

kolbásztöltő gépA gyakori tisztítás fontosságára nagyon egyszerű a válasz, ez pedig a higiénia. Azok a berendezések, amelyeknek szakszerű, alapos tisztítására nagy gondot fordítanak a felhasználók, az elkészült hústermékek sokkal jobban megfelelnek a minőségbeli követelményeknek. Elfogyasztásuk nem okozhat egészségügyi kockázatokat.

A húsoknál, így a kolbászoknál is egyre magasabb higiéniai elvárásokkal lehet találkozni, nem véletlenül, ugyanis a feldolgozás, készítés során sokkal nagyobb a veszélye a baktériumok kialakulásának, amik súlyos betegségekért, tünetekért lehetnek felelősek.

A higiénia mellett azért is kell tisztítani a gépeket, mert így a következő adag kolbász nem vehet át idegen, nem megfelelő ízeket. Nagyon kellemetlen, ha a vevők panaszkodnak az ízekre, mert így legközelebb nem fogják az adott terméket választani, ami pedig még a szakemberek hírnevére is rossz hatással lehet.

Ebből könnyen lehet arra következtetni, hogy a legideálisabb az, ha a felhasználók minden egyes munka után gondoskodnak a tisztításról, így könnyebb is eltávolítani a maradványokat, szennyeződéseket, amik nem száradhatnak bele a kolbásztöltőbe.

Hogyan érdemes karbantartani a kolbásztöltőt?

A karbantartásnál mindenképp oda kell arra figyelni, hogy a gépek felületét károsító vegyszereket, éles szerszámokat kerüljék az emberek. Számos termék, eszköz létezik, amelyek hatékonyak, mégis kíméletesek, és valóban hozzájárulnak a magas élettartam eléréséhez. Ezekről érdemes tájékozódni, akár a gyártótól, vagy felkeresni a kereskedésben dolgozó szakembereket, akik megfelelő útmutatást adnak a kolbásztöltő karbantartásához.

Bizonyos esetekben kenésre is szükség lehet a mozgó alkatrészek miatt. A legjobb, ha a kiválasztott típus karbantartási igényeiről már előre tájékozódnak a vevők, így fel tudnak készülni a későbbi feladatok elvégzésére.

Milyen apróságokkal növelhető még az élettartam?

kolbásztöltő gépSokat segíthet a megfelelő tárolás is a gépeknél. Száraz, hűvös helyen a kolbásztöltő gépek nem károsodhatnak, így mindig használatra készek lehetnek.

A berendezéseknek az áztatás sem tesz jót, ezen kívül pedig javasolt a tömítéseket is ellenőrizni, amik, ha sérültek, feltétlenül legyenek lecserélve.

A kínálatunkban modern, felhasználóbarát kolbásztöltőkkel találkozhat, amiknek karbantartása, tisztítása gyerekjáték. Kifejezetten úgy kerültek kialakításra, hogy ezek a műveletek ne legyenek megterhelők, és minél egyszerűbbek legyenek.

Ha szeretne bővebb tájékoztatást kérni a kiválasztott berendezésről, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken, készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Webáruház készítés